Efterårstanker

Nu kan der vel ikke være noget tvivl om det længere – efteråret er her. Træerne fremstår i flotte gule, orange og røde farver, dagene bliver lidt kortere, og vinden blæser lidt koldere. Varme sweatere, huer og handsker bliver gravet frem fra bunden af skabet, og vi varmer os med en god kop te.

Efteråret er min yndlingsårstid – jeg elsker de lysende farver og kulden, der lige så stille og roligt sniger sig ind. Jeg elsker at hygge på sofaen med mit striktøj og en god serie på Netflix. Jeg elsker endda de mørke regnvejrsaftener (så længe jeg ikke skal udenfor!).

Efteråret inviterer til introspektion. Efter en lang og lys sommer men mange sociale planer vender vi blikket indad igen og falder lidt mere til ro. Lige som træerne smider deres blade, kan denne årstid invitere til, at give slip på ting, som vi ikke længere har brug for eller som ikke længere gavner os. Det kan være materielle ting, men også forhold eller mennesker, følelser og vaner.

Helt naturligt inviterer efteråret til mere ro og stilhed. Min praksis læner sig lidt mere over i yin elementet og jeg inddrager ofte restorative stillinger – yogaens ækvivalent til en kop varm kakao!

Men selv om det giver rigtig god mening, at følge sine instinkter, kan det også være en god ide, at efterspørge dem en gang imellem. Trænger jeg virkelig til endnu mere yin, eller bliver jeg måske lidt træt og tung af det, og en smule yang og varme kunne være mere gavnligt for mig?

Jeg vil invitere dig til at nyde efteråret på lige præcis den måde, der passer dig bedst – med en lang gåtur i skovens fantastiske farver, en dukkert i det kolde havvand, eller med sveddrivende vinyasa praksis, eller på sofaen med en god bog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: